Хотіли приховати НП: Працівники табору "Вікторія" намагалися самі загасити пожежу і зателефонували на "101" лише через півгодини

Було втрачено дорогоцінний час, який дозволив би врятувати всіх дітей.

Пожежа у таборі "Вікторія". Фото: 112 Україна.

Слідство у справі про пожежу, що сталася в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі, вважає, що керівництво комплексу тривалий час намагалося загасити пожежу своїми силами. Про це свідчать дані матеріалів кримінального провадження №42017160000001249, відкритого 16 вересня за ознаками ч. 2 ст. 367 КК, повідомляє видання 368.media. Новину передають Патріоти України.

Так, слідчі прокуратури Одеської області і поліція розслідують справу за фактами неналежного виконання обов'язків з боку працівників Київського райвідділу Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) і чиновників органів місцевого самоврядування, які привели до загибелі трьох дітей під час пожежі.

Зазначається, що в оприлюдненому рішенні суду прямо вказано, що загоряння розпочалося 15 вересня приблизно о 23:00. Після цього працівники "Вікторії" намагалися загасити вогонь самотужки. І тільки близько 23:30 працівники повідомили службі "101" про пожежу на території табору. Таким чином, було втрачено дорогоцінний час, який дозволив би врятувати всіх дітей.

Згідно з офіційним протоколом засідання комісії з НС при Одеській обладміністрації, дзвінок на "101" надійшов о 23:34. Пожежні були на місці вже через п'ять хвилин. Однак через ненаповнене пожежне водоймище, слабкий напір в гідранті табору вогонь змогли локалізувати тільки до 01:10 16 вересня, а загасити пожежу вдалося через 44 хвилини.

Джерела видання в поліції розповіли, що перші дзвінки почали надходити на кілька хвилин раніше цього часу, а пожежа могла початися близько 22:40. Пожежникам дзвонили діти і їх батьки, проте це не знімає відповідальності з керівництва.
У зв'язку з цим залишається незрозумілою заява міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка, який заявив, що пожежа почалася о 22:30, а в ДСНС дізналися про це тільки о 23:00, та й то через "непрацюючу пожежну сигналізацію". Чому керівництво табору не повідомило про пожежу в ДСНС відразу, дасть відповідь лише директор "Вікторії" Петрос Саркісян, який вже заарештований за ч. 2 ст. 270 КК, і слідство, підсумувало видання.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...