"Кірюха порівняв себе з ретранслятором": Невзоров дотепно висміяв заяву голови РПЦ МП

Патріарх Кирило "акуратно натякав" вірянам, що в мережі "під назвою Християнство", як і в мобільній мережі, передбачена абонентська плата, а також плата за роумінг.

Патріарх Кирило. Фото: Bigmir.net.

Порівняння мобільного зв'язку з духовним світом, яке дозволив собі голова Російської православної церкви, - не більше, ніж комерційна пропозиція, адресована вірянам, а також спроба патріарха Кирила "додати" в свої промови "щось сучасненьке". Таку думку "Обозревателю" висловив російський публіцист Олександр Невзоров, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання, наскільки коректні подібні аналогії, публіцист зауважив: "Останнім часом, коли у них (у церкви. - Ред.) відібрали сірники і вони не мають можливості спалювати вчених, вони труться об ноги науки і розповідають про те, як вони їй потрібні, і про те, як вони дружать і люблять один одного".

"Кирилу, ймовірно, якийсь дурень порадив якомога частіше вкручувати в його безглузді багатоповерхові архаїчні речі щось сучасненьке. Тому, ймовірно, Кірюха порівняв себе із ретранслятором", - припустив Невзоров.

За його словами, Патріарх Кирило "акуратно натякав" вірянам, що в мережі "під назвою Християнство", як і в мобільній мережі, передбачена абонентська плата, а також плата за роумінг. "Саме це він і мав на увазі, коли акуратно натякав на те, що йому треба платити й абонентську плату, й оплачувати роумінг, якщо ви намагаєтеся увійти в мережу під назвою Християнство звідкись здалеку", - пояснив публіцист.

"Це чисто комерційна пропозиція до публіки, не варто її сприймати інакше. Ну, трохи кострубато у нього вийшло, але поки жодних риторичних перемог він не отримав, він завжди якусь дурницю говорить", - підсумував Невзоров.

Нагадаємо, предстоятель Російської православної церкви патріарх Кирило зробив несподівану заяву. За його словами, так само, як існує "невидиме енергетичне поле", з яким люди з'єднуються за допомогою мобільного телефону, так же існує і "духовна енергетична сила" - святий дух.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...