"Коли ветеран розуміє, що хоче накласти на себе руки, у нього вже навіть бухла немає, щоб нажертися і кинутися під поїзд. На нас це чекає", - блогер-волонтер

Протягом 2016-го року 63 ветерана АТО наклали на себе руки.

Олексій Мочанов. Фото: 112 Україна.

Ситуація із самогубствами ветеранів АТО в Україні буде погіршуватися за відсутності державної програми підтримки бійців, які повернулися з війни. Таку думку український блогер і телеведучий Олексій Мочанов висловив в авторській програмі Олесі Бацман "Бацман LIVE" на каналі NewsOne, передають Патріоти України.

За його словами, у звіті Асоціації ветеранів США Конгресу зазначено, що кожного дня 22 ветерани закінчують життя самогубством. "У нас протягом 2016 року – 63 людини", – сказав Мочанов. За словами телеведучого, питання не в тому, чи це офіційна статистика.

"Питання не в цьому. Беріть офіційну статистику і там, і тут: у нас за рік стільки, скільки у них – за три дні. Там пораховано, із якого виду зброї, в який час дня і ночі (ветерани накладали на себе руки. – Ред.). Там, по-моєму, на сьомому чи восьмому місці тільки вогнестріли йдуть. Тому що до того моменту, коли ветеран доходить думки, що він хоче накласти на себе руки, у нього вже немає зброї, немає грошей на набої і на те, щоб купити пістолет. У нього навіть бухла немає, щоб нажертися і кинутися під поїзд. Це зовсім інші варіанти покинути це життя. На нас це все чекає. Може, не в такому обсязі", – додав Мочанов.

На його думку, ветерани – це дуже різні люди, яких нереально міряти за цивільними рамками. "Зараз уже йдуть якісь розмови про Міністерство ветеранів. Я не думаю, що нам потрібно міністерство, вистачило б, умовно кажучи, держкомітету при Кабміні... Потрібна державна програма. Три роки війни минуло – і що ми почали випускати за цей час?

Погодьмося, що війна є, і ми повинні з будь-якої ситуації мати хоч якусь користь. Навіть кажуть, що під час зґвалтування, якщо нічого не виходить, розслабтеся і спробуйте отримувати задоволення. Що вдієш, цинічно звучить, але так воно і є. Може, ми почали випускати автомобілі? Ні. Може, у нас є державна програма з випуску безпілотників? Ні. Може, ми почали випускати набої? Ні. Може, ми почали випускати протези? Ні. Ми весь час десь ходимо, канючимо і користуємося тим, що зробили інші", – сказав блогер.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...