Коштовний песик: Поліцейський показав собаку, яку НАЗК хоче забрати у його дитини

На думку Дмитра Бута, протокол про адміністративне правопорушення НАБУ направило в суд неправомірно.

Померанський шпіц Дмитра Бута. Фото: mvs.gov.ua.

Заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Дмитро Бут, у якого НАЗК хоче через суд конфіскувати собаку, заявляє, що померанський шпіц - це подарунок його дитині, і всі необхідні відомості про тварину він в декларацію вніс, повідомляє прес-служба МВС. Новину передають Патріоти України.

На думку Бута, протокол про адміністративне правопорушення НАБУ направило в суд неправомірно. «21 серпня НАЗК, перевіривши декларацію, встановило, що в декларації 2015 року немає правопорушення, ознаки незаконного збагачення і підстави для притягнення мене до адміністративної або кримінальної відповідальності. У рішенні лише наголошувалося на необхідності внести уточнення по подарунку. Їх я виконав і вніс уточнення у відповідності до вимог закону», - заявляє Бут.

За його словами, рішення НАПКА діє до теперішнього часу. Однак, з незрозумілих причин, в листопаді агентство склало протокол про адміністративне правопорушення та вже направило його в суд, про що поліцейський дізнався з Інтернету.

Бут не розуміє, яким чином його збираються притягнути до відповідальності, якщо вона передбачає конфіскацію подарунка. «Забрати собаку у дитини і передати в зоопарк або в притулок? Я підкреслюю, що з повагою ставлюся до НАПКА і готовий прибути для дачі пояснень, але якщо це буде відбуватися відповідно до закону і не буде перетворюватися на циркову виставу», - сказав поліцейський.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...