"Ландік "здувся": Чорновіл розповів, чому розвалилася справа проти "регіонала" Медяника

Володимир Медяник безпосередньо не вів людей захоплювати будівлю луганського СБУ та інші адмінбудівлі, тобто поводився дуже обережно.

Медяника звільнили завдяки нерішучості свідка Ландіка. Фото: Преступности НЕТ.

Справа проти екс-регіонала Володимира Медяника розвалилося через те, що основний свідок Володимир Ландік не надав жодних достовірних доказів його провини. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів екс-нардеп Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

"Реальних доказів у справі немає. Слідчі і до арешту розуміли, що Медяник - людина Єфремова (колишній голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді та її луганського регіонального відділення, якого звинувачують у причетності до створення "ЛНР". - Ред.) і посередник між сепаратистами та регіоналами. Але він діяв украй обережно і не зробив нічого, що б тягнуло на кримінал. Він безпосередньо не вів людей захоплювати будівлю луганського СБУ та інші адмінбудівлі.

Генпрокуратура прийняла рішення заарештувати Медяника після того, як Володимир Ландік (луганський підприємець, екс-нардеп від Партії регіонів. - Ред.) на всі телеканалах заявив, що має підтвердження його провини, зазначив Чорновіл. "Ландік ворогує з Медяником ще з кінця 1990-х. Він і став головним свідком, але "здувся" вже на перехресному допиті. Не зробив жодних серйозних заяв, не кажучи про реальні докази. У Генпрокуратури не було іншого виходу, як звільнити Медяника.

Докази рано чи пізно знайдуться. Коли цю історію з "ДНР" та "ЛНР" будуть згортати, багато людей захочуть відбілитися і дати реальні свідчення. Конкретно: хто і які накази кому давав у 2014-му. Тоді слідчі доберуться і до Медяника, і до інших", - вважає екс-нардеп. 24 жовтня колишного депутата фракції Партія регіонів Володимира Медяника звільнили з СІЗО, закривши кримінальне провадження за звинуваченням у сепаратизмі та причетності до створення "ЛНР".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...