Маккейн вимагає припинити спроби поновити використання російських ракетних двигунів у США

Сенатор запропонував заморозити ряд платежів консорціуму, який він звинуватив в спробі домогтися зняття заборони на використання російських ракетних двигунів РД-180.

Джон Маккейн. Фото: so-l.ru.

У листі до міністра оборони Ештона Картера Маккейн закликав до заморожування ряду платежів консорціуму "United Launch Alliance", який він звинуватив у спробі домогтися зняття заборони на використання російських ракетних двигунів РД-180 для своїх носіїв. Про це заявив голова комітету, сенатор Джон Маккейн, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV та Рейтер.

У листі до міністра оборони Ештона Картера Маккейн закликав до заморожування ряду платежів консорціуму "United Launch Alliance", створеного Lockheed Martin Corp і Boeing Co, який він звинуватив у висуненні "неприйнятних" і "сумнівних" вимог в спробі домогтися зняття заборони на використання російських ракетних двигунів РД-180 для своїх носіїв Atlas 5.

ULA заявив минулого місяця, що не буде брати участь у тендері міністерства оборони на запуск супутника системи GPS, поступившись SpaceX. Маккейн сказав, що це було зроблено для того, щоб змусити Конгрес пом'якшити заборону на двигуни, введену після анексії Росією Криму минулого року.

"Я вважаю, що ці тактики неприйнятні і спрямовані на підтримку зусиль в Конгресі, метою яких є підрив процесу видачі дозволів. Беручи до уваги ці дії і рішення ULA не брати участь в тендері на запуск Phase IA, комітет зі збройних сил повинен буде розглянути запровадження необмеженої заборони на використання російських ракетних двигунів", - сказав Маккейн Картеру.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...