Малюки відчайдушно намагалися врятуватися: Моторошні подробиці пожежі на Черкащині (фото, відео)

Дим швидко огорнув приміщення, а дітлахи, які були в будинку, з жаху забилися в дальню кімнату, намагаючись врятуватися. Там їх тіла і виявили рятувальники...

Жахлива подія в селі Драбівці Черкаської області, де в приватному будинку згоріли четверо маленьких дітей, сколихнуло Україну. Але жертв могло бути ще більше, якби за пару днів до трагедії батько не відвіз двох дочок до своєї матері, передають Патріоти України із посиланням на Обозреватель.

У неділю ввечері, 17 грудня, вагітна вже сьомою дитиною 27-річна Тетяна Трояновська залишила вдома своїх дітей, а сама відправилася до знайомих. Перед відходом жінка доручила своїй старшій дочці, 8-річній Яні, доглядати за трьома молодшими. І стежити за грубкою.

Коли через дві години жінка повернулася, навколо будинку клубочився дим, а всередині палав вогонь. Сусіди розповіли, що жінка дико кричала. "Вона бігала біля будинку і кричала, що всередині залишилися її діти. Сусіди викликали пожежників і самі намагалися зайти всередину, проте через сильний вогонь зробити це було неможливо" - розповіли люди.

На місце події приїхали пожежні розрахунки з села Скориківка і мімта Золотоноша. Рятувальники винесли на вулицю чотирьох дітей у віці від одного до 8 років, проте всі вони вже були мертві ...

Намагалися врятуватися в дальній кімнаті

Що стало причиною трагедії? Як розповів спікер ДСНС в Черкаській області Костянтин Проценко, пожежу могло викликати розпечене вугілля, що впало з печі. "Жінка заклала в піч дуже багато палива. Коли старша дівчинка знову його додала, одна жарина впала і викликало загорання", - розповів він.

В результаті дим швидко огорнув приміщення, а дітлахи, які були в будинку, з жаху забилися в дальню кімнату, намагаючись врятуватися. Там їх тіла і виявили рятувальники.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). З матір'ю дітей зараз працюють слідчі.

Постійно пила

Про Тетяну Трояновську жителі Драбівці розповідають з неприхованим роздратуванням. "Тетяна як мати - ніяка! Тільки "робила" дітей, але абсолютно ними не займалася. Раніше жінка разом з цивільним чоловіком і дітьми жила в Тальнівському районі у свекрухи, а в село приїжджала народжувати, оскільки тут зареєстрована", - розповіли місцеві жителі.

У селі Онопріївка, де до недавнього часу Трояновська жила з сім'єю, журналістам розповіли, що жінка любила випити. "Нерідко Тетяна приходила до школи забирати дітей в п'яному вигляді, при цьому не вона вела велосипед, а здавалося, що велосипед вів її. У неї тут були подруги, з якими вона пропивала гроші, отримані за народження дітей", - розповіли в сільраді.

Місцева влада проводили з жінкою профілактичні бесіди, намагаючись переконати її кинути пити, однак, як повідомили у сільраді, жінка сприймала подібні бесіди вороже. Найбільше зусиль, за розповідями місцевих жителів, робила свекруха. Вона віддала багатодітній родині просторий будинок своїх батьків - аби Тетяна дбала про своїх дітей. Однак горе-матуся була непоправна, потім посварилася зі свекрухою і поїхала жити в Драбівці.

"Якби напередодні трагедії батько не відвіз двох дівчаток (вони ходять в перший клас. - Авт.), загиблих було б шестеро", - впевнені в сільраді. Поліція проводить розслідування причин жахливої трагедії, а крапку поставить суд. Однак питання - чому горе-мати не була раніше позбавлена батьківських прав, чи можна було запобігти загибелі дітей - поки що без відповіді.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...