Місцевий спосіб "лікування" загострень: На Черкащині у психоневрологічному інтернаті людей тримають у клітці (фото)

Медичний супровід підопічних здійснює лікар-терапевт (за сумісництвом), але призначене ним лікування, за словами працівників інтернату, не є дієвим.

У цій клітці тримають велосипеди та... пацієнтів. Фото: Депо.

У Вікторівському психоневрологічному інтернаті на Черкащині людей у період загострення хвороби тримають у клітці. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Depo.Полтава.

Така ізоляція застосовується через неможливість забезпечити психіатричну допомогу, адже в установі немає лікаря-психіатра. Медичний супровід підопічних здійснює лікар-терапевт (за сумісництвом), але призначене ним лікування, за словами працівників інтернату, не є дієвим. А жіночий персонал не може заспокоїти хворих, тому закриває їх за решіткою у клітці, в якій у вільний від такого "лікування" час зберігаються велосипеди працівників.

Як з'ясувала моніторингова група, підопічних під час загострення лікар направляє на стаціонарне лікування, однак психлікарня відмовляється приймати недієздатних підопічних без рішення суду про госпіталізацію у примусовому порядку. При цьому, чинним законодавством визначено, що саме лікарня має вирішувати в суді питання щодо примусової госпіталізації.

Крім того з'ясувалося, що мешканці інтернату сплять на зношених матрацах і ходять у порваних шкарпетках та взутті, незважаючи на те, що на складі є багато матраців, постільної білизни, одягу та взуття.

Нагадаємо, що головна ідея національного превентивного механізму полягає у запровадженні системи регулярних, незалежних відвідувань будь-якого місця, що перебуває під юрисдикцією та контролем держави, де утримуються чи можуть утримуватися особи, позбавлені волі, за розпорядженням державного органу чи за його вказівкою, або з його відома чи мовчазної згоди.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...