На Донеччині викрито банду рекетирів, яка складалася з поліцейських (фото)

Четверо поліцейських, користуючись службовим становищем, постійно стягували неправомірну вигоду зі своїх підлеглих і з цивільних водіїв.

Фото:https://www.npu.gov.ua/

У Донецькій області припинена діяльність групи поліцейських, які вимагали гроші зі своїх підлеглих і з цивільних водіїв. Тільки за період з січня по серпень 2016 року вимагачі поповнили свої кишені чужими 300 тисячами гривень. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції, передають Патріоти України.

Інформацію, щодо злочинної діяльності Донецьких правоохоронців, УВБ було отримано в липні цього року. За ініціативним матеріалами прокуратура області почала кримінальне провадження. Під час слідчих дій оперативники СБ встановили склад і тактику змовників.

Виявилося, що четверо поліцейських, користуючись службовим становищем, постійно стягують неправомірну вигоду.

30 співробітників, які були підлеглими виявлених зловмисників, за лояльне ставлення до своєї роботи і не притягнення до дисциплінарної відповідальності за провину змушені були "задобрювати" своє керівництво. Друга категорія постраждалих - цивільні водії. Вони віддавали гроші за порушення правил безпеки дорожнього руху та управління транспортом в нетверезому стані.

Кошти перераховувались на банківську карту одного з поліцейських, а готівку отримував інший зловмисник. Для перестраховки періодично змінювали картки. Оперативники УВБ встановили, що з початку 2016 року по серпень на рахунки затриманих поліцейських було переведено майже 300 тисяч гривень.

Під час санкціонованих обшуків за адресами проживання учасників групи було виявлено та вилучено 82 тисячі гривень, мобільні телефони, 8 банківських карт. В одного з поліцейських виявлено та вилучено 20 патронів калібру 5,45 мм.

Йому вже оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) та ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) КК України, а також рішенням Краматорського міського суду взято під варту.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...