На Харківщині загорілася унікальна пам'ятка цивільної архітектури 18-го сторіччя (фото)

Гасіння пожежі ускладнювала відсутність водогону.

Фото:прес-служба ДСНС

У Валківському районі Харківської області рятувальники ліквідовують пожежу у старовинній садибі. Вона була побудова ще в останній чверті XVIII століття. Про це інформує прес-служба ДСНС у регіоні, передають Патріоти України.

О півночі пожежникам надійшов сигнал про пожежу у триповерховій будівлі садиби Шидловських. До приїзду рятувальників вогонь охопив дах, перекриття та частину другого поверху пам’ятки архітектури, загальна площа спалаху склала близько 550 кв. м.

При цьому гасіння пожежі ускладнювала відсутність водогону. Через п’ять годин після виклику вдалося зупинити поширення полум’я. Зараз чотири екіпажі вогнеборців займаються остаточною ліквідацією пожежі, у результаті події ніхто не постраждав.

Садиба Шидловських була побудована у 1776-1778 роках і входила у палацово-парковий комплекс Старомерчицької пам’ятки культурної спадщини. Раніше тут розташовувався місцевий коледж ветеринарної медицини, але після його закриття у 1997 році приміщення не використовувалися.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...