Намагалися "стырить" п'ять, але взяли "всього" два: Хакери викрали з рахунків Центробанку Росії 2 000 000 000 - CNN

За даними видання зловмисники намагалися вкрасти 5 мільярдів рублів, але співробітникам фінансової організації вдалося їх зупинити. Банкіри Путіна спочатку підтвердили атаку, потім заявили, що гроші пропали інакше.

CNN: Хакеры похитили со счетов Банка России 2 миллиарда рублей

Хакери викрали з рахунків Центробанку РФ 2 000 000 000 рублів, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости» та CNN. У Банку Росії підтвердили факт крадіжки.

Зловмисники намагалися вкрасти 5 мільярдів, але співробітникам фінансової організації вдалося їх зупинити і перенаправити грошові потоки. «Нам пощастило, що вдалося повернути частину коштів», - заявив заступник начальника головного управління безпеки і захисту інформації ЦБ РФ Артем Сичов.

За інформацією ЦБ РФ, хакери також атакували приватні банки і рахунки їх клієнтів. Представники організації не уточнили, коли саме сталася крадіжка і які методи використовували злочинці.

При цьому в Центральному банку Російської Федерації вирішили спростувати інформацію про крадіжку хакерами з його кореспондентських рахунків. У прес-службі банку відзначили, що інформація CNN не є повністю достовірною. Тобто 2 мільярдів рублів збитку банк зазнав, однак не через хакерські атаки.

«Информация о краже 2 млрд руб. с корсчетов Банка России в результате хакерской атаки не соответствует действительности. В Обзоре финансовой стабильности, который был представлен накануне вечером, речь шла об убытках, которые понесли коммерческие банки и их клиенты, в результате хакерских атак за весь 2016 год», - заявили в прес-службі Центробанку Росії.

Нагадаємо, Патріоти України вже повідомляли за хакерську атаку на один з російських банків цього четверга. Вірогідно, що мова йде про епізод єдиної спланованої акції невідомих

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...