NASA продемонструвало найглибший каньйон Сонячної системи (фотофакт)

Супутник Плутона Харон розкриває таємниці - Великий каньйон в США виявився не рекордсменом.

Каньйон на Хароні. Фото: lenta.ruНа Харон - найбільшому супутнику Плутона - виявлено величезний каньйон, який є, швидше за все, найглибшим в Сонячній системі, інформують Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

Повідомляють, що він значно глибше і довше найбільшого такого геологічного утворення на Землі - Великого каньйону в США.

У довжину каньйон досягає 700 кілометрів (протяжність Великого каньйону дорівнює 450 кілометрам), а в глибину - дев'яти кілометрів (в п'ять разів більше структури на Землі). Розмір скелястого обриву на Харон порівняємо з такими на найбільшій місяці Урана - Міранді, де він досягає п'яти кілометрів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...