Не минуло й місяця: В окупованому Криму зупинили завод Фірташа

"Кримський титан", який наробив екологічного лиха, хоч і зупинили, але не закрили. Персонал залишається на робочих місцях, щоб зайнятися ремонтними роботами.

Ілюстрація:Главком

В окупованому Криму через півмісяця з початку екологічного лиха нарешті зупинили скандальне підприємство "Титан" в Армянську. Кислотні випаровування з заводу мали настільки небезпечний характер, що потрібна була евакуація населення. Викиди були рясними і поширилися в тому числі на сусідню Херсонську область, передають Патріоти України.

Заступник директора "Титана" Андрій Догадов уточнив, що печі підприємства були зупинені 9 вересня, а 10-11 вересня продовжиться процес консервації потужностей - так звана "упаковка".

Завод хоч і зупинили, але не закрили. Персонал залишається на робочих місцях, за ними зберігається оклад. Займатися співробітники підприємства будуть ремонтними роботами.

Що стосується кислотонакопичувача, з яким пов'язують агресивні випаровування і екологічне лихо в регіоні, то в його чашу заливають вапно, фосфор і гіпс, щоб кислотовмісні з'єднання не випаровувалися і не розносилися вітром.

Джерело: Крим.Реалії

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...