"Не пускають навіть перевірити лічильники": Українські багатії не платять за комунальні послуги

Найбільшими боржниками у Київській області є заможні люди зі статками та елітною нерухомістю.

Елітна нерухомість під Києвом. Фото: kievvlast.com.ua.

У Київській області є цілі містечка-оазиси, мешканці яких мають величезні борги за газ для опалення. Столичні чиновники судяться майже з 7 тисячами злісних боржників. Загалом кияни заборгували за комуналку понад 2 мільярди гривень. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на 24tv.ua.

Чиновники застерігають: за борг більше 14,5 тисяч гривень — а це 10 мінімальних зарплат — люди можуть поплатитися власним майном. До арешту квартир поки не дійшло. Судові виконавці ганяються за автомобілями боржників. “Є боржник, який має 5 тисяч гривень боргу. В нього є Mazda, Lexus, ще одна Mazda, Peugeot та Mercedes”, - розповіла заступник директора “Центру комунального сервісу” м. Києва Валентина Дубовик.

Як не парадоксально, але найбільшими боржниками є заможні люди зі статками та елітною нерухомістю. Пенсіонери та бюджетники намагаються платити вчасно. Найбільша кількість так званих vip-боржників мешкає у центрі столиці. Ще частина заможних боржників знаходиться у передмісті Києва — в елітних селищних пунктах Козин, Лісники та Софіївська Борщагівка. Тут у котеджних містечках і приватних садибах мешкають народні обранці, бізнесмени, урядовці та зірки шоу-бізнесу. І саме вони мають найбільші борги за газ. Бо обігріти взимку невеликий котедж на 200 квадратних метрів коштує 3 тисячі гривень на місяць. Нещодавно чиновники через суд стягли рекордний борг у півмільйона гривень.

“Це доволі відома особа. Сказати що у людини не було грошей? Ні, він просто банально не хотів платити”, - розповів розповів заступник голови правління ПАТ “Київоблгаз” Дмитро Дронов. Комунальники скаржаться — мешканці котеджних містечок часто не пускають їх на територію навіть перевірити лічильники та обладнання.

Ще одна проблема — це незаконне підключення. Наприклад, у одному котеджному містечку дві вулиці незаконно підключились до газової мережі. А загалом в області таких містечок-порушників нарахували мінімум сім. Комунальники прогнозують — ситуація з боргами буде тільки погіршуватись. Адже з 1 липня майже вдвічі підвищуються тарифи на опалення та воду. А мешканцям приватних будинків доведеться майже вдвічі більше віддавати за газ. Тим, хто не має змоги платити за комірне вчасно і хоче ходити по судах, радять оформлювати розстрочку боргу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...