Несподівані труднощі: У НАЗК не знають, як перевіряти задекларовану чиновниками готівку

За словами Руслана Рябошапки, працівники агентства не можуть просто прийти додому до декларанта та перерахувати його готівкові кошти.

Руслан Рябошапка. Фото: zbruc.eu.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) поки не можуть відповісти на питання, як будуть перевірятися задекларовані в електронних деклараціях суми готівкових коштів, оскільки закон не наділяє відомство такими повноваженнями. Про це в інтерв'ю для DT.UA заявив член НАЗК Руслан Рябошапка, передають Патріоти України.

За його словами, члени агентства не можуть просто прийти додому до декларанта та перерахувати його готівкові кошти. «Мені важко змоделювати, як ми можемо прийти й перевірити кеш», – зазначив він.

Тим не менш, Рябошапка вказав, що інформація про готівкові кошти в декларації все одно може виявитися для правоохоронців вкрай корисною. «Коли затримали одного з керівників обласної державної адміністрації, здається Миколаївської області, в нього дома знайшли багато цінностей та готівки. Якби це трапилося сьогодні, а знайдена готівка не була задекларована, то до кримінального обвинувачення додалося б, можливо, дві статті: за незаконне збагачення та неправдиві дані в декларації. Це просто одна з ситуацій, коли можна було б використати інформацію про готівку, зазначену в деклараціях», – сказав представник агентства, додавши, що в НАЗК поки не знають, як безпосередньо перевіряти задекларовану чиновниками суму готівки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...