Незвична Мурка живе на Закарпатті: Любить їсти цукерки і морозиво й сидіти в людських позах (фото)

Закарпатська кішка полюбляє не полювати на мишей, а ласувати солодощами.

Мурка любить морозиво та цукерки. Фото: Закарпатпост.

Як розповів господар кумедної чотирилапої отець Василь Попович із Малого Бичкова, його улюблениця – «дівчина» з характером, передають Патріоти України.

«Коли Мурці щось не подобається, вона може показати свій дикий норов – подряпати і покусати. Тоді навіть гладити її не потрібно. Своє невдоволення спочатку виказує, помахуючи хвостиком, а далі лапкою намагається дотягнутись до руки і впустити в неї свої гострі кігті», – каже серйозним голосом ґазда.

Також він додає, що вусата й хвостата є чудовим індикатором настрою домашніх, вгадує, коли хто з якої ноги встав уранці, хто знервований, а кому навпаки – весело. Однак найцікавіше те, як кішка сидить і гріється на сонці. Вона вміє прилаштовуватися в такі пози, як людина. При цьому сидіти нерухомо може досить довго, ніби медитує або сильно задумалася.

Так само вона, сидячи по-людськи, вичищає свою шерсть. Загалом Мурка велика чистюля, виходить вона на прогулянку лише після довгих вмивальних процедур. Але її поведінку можна пояснити, бо для котів вилизування, крім засобу гігієни, є способом підтримування психічної рівноваги. Догляд за шерстю заспокоює, нейтралізує їхню вроджену агресивність. Вилизуючись, чотирилапі злизують з себе певну кількість речовини, що містить вітамін, необхідний для регулювання нервової збудженості. Якщо позбавити кота цієї можливості, він стане неспокійним і може навіть загинути.

Під час розмови сіро-біла тваринка уважно спостерігає за всім, що відбувається. Коли ґазда бере її на руки, починає вириватись, показуючи волелюбний норов. Зістрибнувши на землю, знову сідає на бетон і однією лапкою впирається в тверду поверхню, іншу ж ставить собі на живіт.

А господар запевняє, що Мурка справді не така, як усі її муркотливі родичі, хоча б через те, що смакувати їй подобається зовсім не молочком та дрібними гризунами, а солодощами. «Сини привчили кішку до смаколиків, які в основному тварини не їдять. А наша пухнаста залюбки їсть морозиво та солодкі цукерки», – усміхається хазяїн чотирилапої.

І справді, малобичківська Мурка залюбки починає дегустувати запропоновану їй цукерку. Робить вона це звично, не поспішаючи. А з’ївши ласощі, вдоволено облизується, гордовито розвертається і знову займає сидячу людську позу на улюбленому місці.

Джерело: Zakarpatpost.net

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...