Новорічні свята - з розмахом: Чиновники АМПУ виписали собі премій за грудень від 700 тис до 1,5 млн гривень

Основні претензії до керівництва АМПУ пов'язані з проведенням тендерів. Найбільшого розмаху зловживання на закупівлях досягли в порту "Южний".

Чиновники АМПУ виписали собі за грудень астрономічні премії. Ілюстрація:24tv.ua

Міністерство інфраструктури запустило процес заміни керівництва Адміністрації морських портів України (АМПУ): чиновники держпідприємства звинувачуються в масштабних зловживаннях. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Міністерства інфраструктури.

За його словами, вже на цьому тижні новим головою АМПУ буде призначений Райвіс Вецкаганс, екс-віце-президент "Литовського пароплавства", повідомляє видання "Українські новини".

Міністр заявив, що про майбутні звільнення керівники АМПУ знали ще на початку грудня минулого року.

"Можливо, саме це спонукало керівництво, яке ми зараз змінюємо, виписати собі премії за грудень у розмірі від 700 тис. гривень до 1,5 млн гривень на людину. І це тільки офіційні премії. Можна тільки уявити масштаби зловживань на державному підприємстві", - підкреслив міністр інфраструктури.

Основні претензії до керівництва АМПУ пов'язані з проведенням тендерів. Найбільшого розмаху зловживання на закупівлях досягли в порту "Южний".

Зокрема, в минулому році начальник южненської філії АМПУ Максим Широков визнав переможцем тендеру на днопоглиблення компанію "Ян де Нул Україна", що запропонувала за свою роботу найвищу ціну з усіх учасників конкурсу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...