Новинка бронетехніки: "Укроборонпром" представив бойовий модуль "Тайпан" (фото)

"Тайпан" унікальний тим, що він оснащений системою безлюфтових планетарних редукторів та вентильних двигунів, що забезпечують точне наведення на ціль на будь-яких швидкостях обертання модуля.

У рамках міжнародної виставки "Зброя та Безпеки", яка проходить у Києві, відбулась публічна прем‘єра бойового модуля "Тайпан" та мобільного мінометного комплексу калібром 120 мм. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу концерну "Укроборонпром".

Новий бойовий модуль "Тайпан", який був розроблений ДП “СпецТехноЕкспорт”, що входить до складу ДК «Укроборонпром», унікальний тим, що він оснащений системою безлюфтових планетарних редукторів та вентильних двигунів, що забезпечують точне наведення на ціль на будь-яких швидкостях обертання модуля.

"Завдяки сучасній електроніці "Тайпан" здійснює автоматичне наведення гармати на обрані цілі, утримує озброєння в заданому положенні незалежно від зміни положення корпусу бойового автомобіля під час руху, здійснює автоматичний супровід цілі.

Також на бойовий модуль встановлена система автоматичної видачі команд наведення з урахуванням метеоумов, типу снарядів, виду озброєння, кутової швидкості і дальності цілі. Система прицілювання може налаштовуватися як відповідно до лінії стволу, так і до лінії горизонту", - розповіли в "Укроборонпромі".

"Тайпан" обладнаний скорострільним двоствольним кулеметом калібру 23 мм, ефективна дальність стрільби якого сягає 1,8 км. Інші модифікації бойового модуля можуть бути обладнані кулеметом калібру 7,62 мм або 12,7 мм, а також 30 мм гранатометом з окремим вертикальним приводом. При цьому мінімальна вага бойового модуля складає лише 350 кг.

"Окрім того, цей бойовий модуль можливо встановлювати не тільки на мобільні платформи, але і оснастити ним фортифікаційні споруди, наприклад блокпости, керуючи модулем дистанційно. Або взагалі використовувати його, як автономну вогневу точку без подачі електроживлення, час роботи бойового модуля "Тайпан" у такому режимі становить 3 години", - розповіли розробники бойового модулю.

“Бойовий модуль “Тайпан” був створений разом з нашими українськими партнерами у дуже короткі терміни. Слід зазначити, що вся електроніка та програмне забезпечення розроблено та створено українськими фахівцями, а технічні особливості “Тайпана” мають всі шанси зацікавити українських виробників бронетехніки”, – зазначив директор ДП ДГЗП “СпецТехноЕкспорт” Павло Барбул.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...