"Обещать - не значит жениться": Путін замість обіцяного танка повернув Ізраїлю інший, - ЗМІ

В результаті бою сирійська армія захопила танк "Магах-3", який пізніше виявився у військовому музеї на території РФ. Навесні 2016 року Володимир Путін погодився повернути ізраїльській стороні бойову машину.

Путін пообіцяв - Путін не виконав. Ілюстрація: politkuhnya.info.

Росія повернула Ізраїлю танк "Магах-3", захоплений сирійцями під час Ліванської війни 1982 року, однак з'ясувалося, що ізраїльській стороні передали не ту бойову машину. Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, посилаючись на Times, передають Патріоти України.

За даними британського видання, в 1982 році під час бою біля Султан-Яакуба (Ліван) без вісті пропали три ізраїльських солдата, тіла яких так і не були знайдені. В результаті бою сирійська армія захопила танк "Магах-3", який пізніше виявився у військовому музеї на території РФ. Навесні 2016 року Володимир Путін погодився повернути ізраїльській стороні бойову машину. Ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньяху назвав рішення президента РФ гуманітарним жестом найвищого ґатунку.

"Сім'ї зниклих Захарії Баумеля, Цві Фельдмана і Ієгуди Каца ось уже тридцять чотири роки не знають про долю своїх синів, не знають, де їхні могили. Цей танк - єдине свідчення того бою", - заявив Нетаньяху. Однак, пише Times, Росія повернула не той "Магах-3". За словами відставного офіцера ізраїльської армії Данні Кріафа, на танку значиться інший серійний номер. "Це все просто велика піар-кампанія", - прокоментував ситуацію Кріаф.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...