Обіцяв закрити справу: У Херсоні НАБУ затримало місцевого прокурора на отриманні хабара

Предмет хабара, а саме 25 тисяч доларів, вилучений та долучений до матеріалів кримінального провадження.

Ілюстрація:inforesist.org

За результатами проведених у Херсоні обшуків детективи НАБУ викрили прокурора місцевої прокуратури, який вимагав 30 тисяч доларів та одержав 25 тисяч доларів за забезпечення закриття кримінальних проваджень. Про це повідомляє прес-служба НАБУ, інформують Патріоти України.

Вказаний прокурор затриманий за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України ("Зловживання впливом").

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Предмет хабара вилучений та долучений до матеріалів кримінального провадження.

Досудове розслідування триває. У разі визнання прокурора винним у скоєнні злочину, йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося раніше, детективи НАБУ спільно з прокурорами і поліцейськими проводять обшук в приміщенні Херсонської місцевої прокуратури. Слідчі дії здійснювалися в рамках кримінального провадження за фактом вимагання працівниками органів прокуратури хабара в розмірі 700 тис. грн.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...