Однак Єфремову не пощастило - справа вціліла: Пожежа в Солом'янському суді Києва викликана підпалом. Це було зроблено зсередини, - Геращенко (відео)

Від пожежі постраждала тільки кримінальна канцелярія зі справами, розгляд яких уже був завершений

Антон Геращенко. Фото: скріншот з відео.

За попередньою оцінкою експертів, пожежа в будівлі Солом'янського суду Києва була викликана підпалом, здійсненим безпосередньо з приміщення. Про це у "Вечірньому праймі" телеканалу 112 Україна заявив нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко, передають Патріоти України.

"Я сьогодні говорив з фахівцями з ДержНС і задав просте питання: на що це більше схоже, це випадкове загоряння або підпал? У таких випадках порушується кримінальна справа, в рамках якої робиться експертиза, експерти з пожежотехніки дають висновки. За попередньою оцінкою це, безумовно, схоже на підпал на 98%.

Далі в рамках кримінальної справи будуть зніматися дані камер, зніматися показання свідків, хто був у цьому будинку. Тому що це було не ззовні, не закид пляшки з горючою сумішшю у вікно, це було зроблено зсередини. Тобто, це міг бути хтось із людей, хто перебував у цей час у суді, коло досить обмежене. Інтерес – десятки кримінальних справ щодо чиновників. Оскільки справ там десятки або сотні, то треба з'ясувати, яку справу хотіли знищити", - сказав Геращенко.

Однак пожежа у приміщенні Солом’янського суду Києва не пошкодила матеріалів справ екс-міністра енергетики й вугільної промисловості Едуарда Ставицького й колишнього голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Про це на місці пожежі повідомив прес-секретар суду Микола Мар’єв, передає Радіо Свобода. "Такі справи, які ще розглядаються, повинні зберігатися в сейфах у кабінетах суддів. Кабінети суддів не постраждали. Нами вже були проведені огляди всіх кабінетів. Постраждала тільки кримінальна канцелярія зі справами, розгляд яких уже був завершений", - пояснив він.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...