"Они сказали, что будут платить, но не давали ничего. Я боялся, убежал оттуда": Бойовик поскаржився на знущання в "ДНР" та здався СБУ (відео)

Екс-пособник терористів закликав бойовиків на Донбасі повертатися додому.

Скрін відео

Колишній бойовик так званої "ДНР" здався Службі безпеки України (СБУ) в рамках програми "На тебе чекають вдома". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ.

"В 2014 году уехал в Донецк на заработки. Друг меня увидел в парке Щербакова, позвал на блокпост. Мне идти было некуда, я согласился. Он сказал: "Будешь помогать воду носить, дрова рубать, мешки таскать". Я помогал, все делал. Они надо мной издевались, били. Они сказали, что будут платить, но не давали ничего. Я боялся, убежал оттуда", - сказав чоловік.

Він закликав бойовиків на Донбасі повертатися додому. "Это не ваше, не надо убивать друг друга. Возвращайтесь домой, вас здесь ждут", - підсумував екс-бойовик.

Програма "На тебе чекають вдома" передбачає повернення на підконтрольну уряду територію і звільнення від кримінальної відповідальності громадян України, які добровільно відмовилися від участі в терористичних організаціях "ДНР / ЛНР", за умови, що вони не брали участь у вбивствах, тортурах, зґвалтуваннях та інших тяжких злочинах.

З серпня 2015 року по жовтень 2016 року, за даними СБУ, майже 300 колишніх бойовиків повернулися на підконтрольну Україні територію за програмою "Тебе чекають вдома".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...