Печерське правосуддя: полковник СБУ, що "злив" відомості про "Азовмаш" росіянам, відбувся легким переляком, - ЗМІ

Щоб полегшити собі виконання замовлення росіян, працівник СБУ прослуховував телефон керівника "Азовмашу".

Азовмаш. Фото: news.finance.ua.

Печерський районний суд засудив до 5 років в'язниці умовно полковника Служби безпеки України за передачу росіянам секретних відомостей про фінансово-господарську діяльність компанії "Азовмаш" (Маріуполь, Донецька область). Про це йдеться у вироку суду від 12 жовтня, передають Патріоти України з посиланням на Українські Новини.

Рішенням суду полковник СБУ, уродженець Севастополя, визнаний винним у тому, що, будучи заступником начальника управління контррозвідки Головного управління СБУ в Києві та області, вчинив службове підроблення, передав третім особам секретні відомості і незаконно прослуховував телефонні розмови. Згідно з текстом судового рішення, полковник СБУ в лютому 2015 отримав від заступника директора із зовнішньоекономічних зв'язків ТОВ "Рейлтрансхолдінг", з яким раніше проходив службу в органах безпеки і знаходився в товариських стосунках, пропозицію зібрати інформацію про фінансово-господарську діяльність "Азовмаша" за винагороду.

Зацікавленість вищевказаного російського підприємства викликана намірами монополізувати надалі галузь вагонобудування на територіях колишніх країн СНД шляхом проведення недобросовісних конкурентних дій. Полковник СБУ, використовуючи оперативно-розшукові та контррозвідувальні можливості, зібрав необхідну інформацію і передав її електронною поштою замовнику з Росії.

Крім того, підсудний дав вказівки підлеглим прослуховувати телефони керівника "Азовмаша", мотивуючи це тим, що він нібито підозрюється у фінансуванні терористів на Донбасі. Обвинувачений в суді повністю визнав свою провину. У зв'язку з цим суд засудив його до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...