Під носом в окупанта: На Херсонщині ЗСУ провели навчальні стрільби новітніми ракетами (фото)

До проведення заходу залучаються екіпажі військової авіації, підрозділи зенітних ракетних, радіотехнічних військ, військ зв’язку та безпілотна авіація Повітряних Сил Збройних Сил України, а також підрозділи ППО Сухопутних військ ЗСУ,

Сьогодні, 1 листопада, на Державному випробувальному полігоні "Ягорлик" у Херсонській області розпочалися бойові стрільби, контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет середньої та малої дальності. Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ у Facebook, зазначають Патріоти України.

Повідомляється, що до проведення заходу залучаються екіпажі військової авіації, підрозділи зенітних ракетних, радіотехнічних військ, військ зв’язку та безпілотна авіація Повітряних Сил Збройних Сил України, а також підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України.

"З метою набуття бойового досвіду застосування зенітних ракетних систем, перевірки якості відновлених боєзапасів, у рамках проведення випробувань, бойові обслуги підрозділів відпрацьовують практичні завдання з бойовими (та імітованими) пусками зенітних керованих ракет по повітряним цілям-безпілотним літальним апаратам. Бойові стрільби проходять виключно у повітряному просторі України, над відкритим морем, з суворим дотриманням усіх норм міжнародного права", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у рамках підготовки до бойових стрільб уточнено розміри небезпечної зони виконання пусків в північно-західній частині акваторії Чорного моря, що повністю виключає будь які загрози, прораховані ризики та вжиті всі заходи безпеки для забезпечення проведення практичної фази випробувань, уточнена зона обмеження використання повітряного простору на тимчасовій основі (UKD-200 A,B,C).

Окрім того, визначені час та висоти заборони використання повітряного простору. Поінформовано МЗС України та надані відповідні заявки і авіаційні сповіщення до Украероцентру.

"Будь-які спроби втручання та звинувачення української сторони у створенні загроз для населення та об’єктів інфраструктури в зоні виконання практичних пусків зенітних керованих ракет може здійснюватися виключно з метою провокації", - додається у повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...