Поки Кличко влаштовує каруселі під дзвіницею: "Софії Київській" загрожує провал у підземелля (фото)

Однак ніхто – ані з керівництва заповідника, ані з мінкульту, якому заповідник підпорядковується, не відреагували на потенційну небезпеку.

Софія Київська. Фото:http://risu.org.ua/

На території Національного заповідника “Софія Київська” може утворитися черговий провал. Про це повідомив співробітник заповідника, кандидат історичних наук Тимур Бобровський на своїй сторінці у Facebook, зазначають Патріоти України.

"Те, що ви бачите на фото, – оця проталина у снігу, – ознака близької та, на жаль, неминучої катастрофи", – написав він.

“На цьому місці на території Національного заповідника “Софія Київська” немає теплотраси або інших інженерних комунікацій, здатних розтопити сніг. Натомість відомо, що тут на глибині чотирьох метрів від поверхні знаходиться старовинне підземелля – монастирський льох XVII століття. Входи до нього засипані вже близько сорока років, тож невідомо, що там відбувається нині”, – зазначив історик.

Він також повідомив, що “судячи з численних провалів останнього часу”, підземелля активно руйнується, але ніхто – ані з керівництва заповідника, ані з мінкульту, якому заповідник підпорядковується, не відреагували на потенційну небезпеку.

“Судячи з розмірів проталини, діаметр провалу, який ось-ось станеться на цьому місці, сягне не менше 2 метрів. Враховуючи, що проталина знаходиться всього за 1,5 м від засипаного провалу, який стався у вересні 2015 року, новий провал “потягне” за собою ту крихітну вцілілу перемичку і зросте щонайменше вдвічі. Зрештою, він стане найбільшим обвалом в історії цієї місцевості”, – підсумував Бобровський.

Як повідомлялося нещодавно у Києві біля центрального входу в заповідник "Софія Київська" напередодні новорічних свят встановили карусель. Організаторів новорічних заходів не вдалося переконати прибрати карусель, незважаючи на протест працівників та дирекції заповідника.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...