Пособник ватажка "ДНР" Захарченка розповів, що офіцер СБУ "Кедр" робив в ОРДО

Бойовик Тимофєєв запевняє, що співробітник українських спецслужб вільно переміщався по території окупованого Донбасу, відкрито і безкарно займався "вербувальною роботою".

Олександр Тимофєєв - "Ташкент". Фото:Лига - LIGA.net

Один із бойовиків окупованого Донецька Олександр Тимофєєв заявив, що знайомий з офіцером Служби безпеки з позивним "Кедр", про якого повідомляв керівник "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан, затриманий з великою кількістю зброї. Про це він розповів в ефірі одного із сепаратистських каналів, передають Патріоти України з посиланням на Остров.

Так, Тимофєєв, який за підозрою СБУ, разом із Рубаном та ватажком донецьких бойовиків Олександром Захарченком, планували та вели підготовку до терористичних актів у Києві, заявив, що офіцер СБУ з позивним "Кедр" відомий в ОРДО.

"Він тут з'явився на рубежі 2015 року. Перший раз він кордон перетнув із питання обміну полонених, заїхав з Рубаном. Потім він вже неодноразово заїжджав самостійно без Рубана на територію "ДНР", - розповів він.

Також Тимофєєв запевняє, що співробітник українських спецслужб вільно переміщався по території окупованого Донбасу, відкрито і безкарно займався "вербувальною роботою".

При цьому бойовик не уточнив, як окупанти дозволили співробітнику СБУ безперешкодно в'їжджати на непідконтрольну українському уряду територію.

За його словами, "Кедр" звернувся до керівництва ОРДО з проханням продати СБУ зброю нібито, щоб "ЗСУ могли зачистити націоналістичні батальйони".

Також він зазначив, що спочатку співробітнику СБУ продали протитанкові міни. Але коли побачили "підрив техніки, глибоко в їх тилу і підрив "Уралу" з піхотою", то продали ще й інші зразки озброєння.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...