Пріоритет - безпека пішоходів: "Укравтодор" готує нове обмеження для автомобілістів

Згідно з міжнародними рекомендаціями Україні радять домагатися зниження швидкості авто перед пішохідними переходами, зменшувати ширину і кількість смуг дороги, забезпечити огородження доріг в населених пунктах.

Ілюстрація:facebook"Укравтодор" планує втілити міжнародні рекомендації та встановити приписи, щоб перед пішохідними переходами водії знижували швидкість до 50 км/год. Про це йдеться на сторінці "Укравтодору" у Facebook, передають Патріоти України.

Як очікують в "Укравтодорі", зниження швидкості дозволить знизити аварійність, зберегти життя і здоров'я громадян. Висновки міжнародних експертів свідчать, що "пішохід, збитий автомобілем на швидкості 60 км/год має шанс вижити тільки в 30% випадків, а на швидкості 50 км/год шанс вижити збільшується вдвічі - до 60%".

У минулому році на українських дорогах загинули 4003 людей і постраждали більше 31 600 осіб. Сукупні річні збитки від ДТП в Україні складають близько 40 млрд грн.

За оцінками міжнародних фахівців, основними проблемами на дорогах в Україні є високий ліміт швидкості в населених пунктах, висока фактична швидкість, вільний доступ пішоходів до доріг (навіть на дорогах з 4-6 смугами), відсутність в населених пунктах тротуарів і рух пішоходів по узбіччю.

Тому Україні рекомендують домагатися зниження швидкості, зменшувати ширину і кількість смуг дороги, забезпечити огородження доріг в населених пунктах.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...