Протести в Полтаві: Зіткнення з поліцією, вибухи та постріли - є поранені

Участь у протестах брали до 300 людей.

Сутички у Полтаві. Фото: скріншот з відео.

В середу ввечері, 5 квітня, у центрі Полтави активісти прийшли до "газетної арки" з протестами проти її забудови. Проте мирні протести переросли в сутички з охоронцями. Про це повідомляє "УНН-Центр", передають Патріоти України.

За даними видання, люди почали громити заварені декілька днів тому ворота арки. Спочатку пікетувальники ходили з плакатами, проте невдовзі почалися радикальні дії – спаяні плити почали громити. Всередині арки перебувають забудовники. Активісти вимагають, аби вони вийшли до людей.

Декілька осіб госпіталізували з місця події з ножовими пораненнями. Видання додає, що на місці події зараз працюють правоохоронці та нацгвардійці.

"Громадське" повідомляє, що охоронці застосували кийки. Протестувальники ж у свою чергу були озброєні палицями, також були застосовані димові шашки.

Сутички сталися між представниками власника (охороною), до якого рішенням органів місцевого самоврядування перейшла арка, та громадянами. Зараз на місці працює поліція і керівництво міста,
– сказав начальник відділу комунікації УМВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв.

Він підтвердив інформацію про поранених та травомваних. "Є дані про те, що пролилася кров. Ми з’ясовуємо також, що це за травми. Також ймовірно, що хтось застосував ножа", – повідомив він.

Участь у протестах брали до 300 людей. За словами Сулаєва, мітинг був попередньо узгоджений з владою. Станом на 20:33 людей на місці протестів побільшало. Зазначимо, що у житловому будинку близько півроку тому була передана у власність приватній особі арка так званого "Газетного ряду", де продавалася преса та через яку ходили мешканці зазначеного будинку.

З часів її передачі власник перекрив арку парканом та унеможливив прохід через неї. Це стало приводом до масових протестів городян.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...