"Рятуючи українські ліси": Активісти затримали товарняк з контрабандною деревиною

Товар у 20 вагонах проходив як дрова. Насправді виявили сосну. У 7 вагонах знайшли бук та дуб.​

Активісти затримали вагони з лісом. Фото: Газета по-українськи.

21 травня шестеро активістів у місті Ходорів Жидачівського району на Львівщині просили, аби до них долучалися місцеві чоловіки. З 18 травня вони на станції блокують рух 53 вагонів з лісом. Цінну деревину мали експортували в Румунію. За документами проходили дрова. Насправді виявився кругляк сосни без спеціальних чіпів. Вантаж пройшов митне оформлення. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на gazeta.ua.

"З друзями почули, що через Ходорів щодня проходить по 5-7 ешелонів з деревиною. Один з таких помітили. Потяг стояв на станції, наступного дня мав відправлятися за кордон. Просили начальника станції показати документи. Той відмовився. Ми встановили нічне чергування. Боялися, аби вагони передчасно не причепили до локомотива і вони не поїхали, - розповідає активіст, депутат Жидачівської райради Тарас Матвіїв.

Активісти викликали поліцію, СБУ. Начальник станції дозволив переглянути документи. Товар у 20 вагонах проходив як дрова. Насправді виявили сосну. У 7 вагонах знайшли бук та дуб. "У вагонах близько 1250 кубів вартістю майже 3 мільйони гривень. Два вагони були з кабелем. За документами, вони завантажені на окупованій території - в Ясинуватій. У суботу їх відчепили і відправили на франківську станцію Хриплин. На вагонах вказано, що товар йшов у Румунію. За цю ніч проїхали два схожі ешелони", - додає Матвіїв.
Поліція Львівщини порушила кримінальну справу. У "Львівській залізниці" зазначають: міжнародні перевезення здійснюють за договорами, тому вона не відповідає за їх вміст.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...