Річниця розгрому "наддержави" I тис. до н.е., до котрого долучились праукраїнці

За твердженням науковців, геном українців успадкував гени від пращурів індоіранців. Зокрема скіфів та сарматів, котрі мали величну історію, крихти якої відомі з записів греків та народів Близького та Середнього Сходу.

Ассирійське царство

10 грудня 612 року до н. е. після трьох місяців облоги об'єднані війська Мідії, Вавилонії та скіфів зруйнували столицю Ассирії місто Ніневія. Тепер тут околиці значного іракського міста Мосул.

Ассирійське царство протягом IX-VII сторіч до н.е. досягло найвищого розквіту. Підкорило весь Близький Схід і частину Середнього, жорстоко подавляючи повстання завойованих народів. Однак після піку розширення меж своєї держави, суворі ассирійці зазнали важкої поразки, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Жорстоке пригноблення підкорених народів та острах вцілілих сусідів, змусили об’єднатись непримирених ворогів, щоб протистояти ассирійській експансії. Навіть волелюбні скіфи залишили свої далекі степи і долучились до загальної справи. І ось до цього непереможна імперія зазнає поразку за поразкою. І вже біля її столиці стоїть безжальний ворог, прагнучі винищити до останнього коріння Ассирію, щоб вже ніколи не піднялась з руїн, і не помстилася. Інженери союзників перегородили річку Тигр так, що вода хлинула на місто. Цар Сін-шар-ішкун, щоб не потрапити у полон, підпалив свій палац й кинувся у вогонь.

Після захоплення Ніневії у 612 р. до н. е. залишки ассирійської армії були відкинуті за річку Єфрат, де були остаточно розбиті в 609 році до н. е. Ассирія як держава перестала існувати, а її територія увійшла до Ново-Вавилонського царства.

Через сотню років володар нової наддержави Сходу вторгнувся в наддніпровські степи, бажаючи підкорити скіфів. Однак і цей тиран зазнав жорстокої поразки. Мало хто з його війська повернувся додому. У тому поході брали участь і підневільні греки, котрі побачили, що непереможних до того "безсмертних" персів можна таки бити. Можливо саме той скіфський похід переконав елінів, що за свою свободу варто боротись. Однак це вже інша історія. Хоча всі вони дивно перегукуються з нашим сьогоденням...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...