"Росія готує наступ на Донбасі", - через загострення ситуації Турчинов виїхав на фронт

Супротивник щодня використовує для ведення обстрілу заборонену мінськими угодами 152 мм і 122 мм артилерію, 120 мм міномети і РСЗО.

Олександр Турчинов. Фото: www.paragraf.net.ua.

Росія готує наступальні операції на Донбасі, окупаційні війська створюють оперативні резерви. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, який у зв'язку із загостренням ситуації виїхав на передню лінію оборони Збройних Сил, повідомляє прес-служба ради. Новину передають Патріоти України.

Він провів робочу нараду з військовим керівництвом АТО, перевірив боєготовність військових підрозділів в районі Маріуполя, відвідавши опорні пункти в Широкиному і інші позиції на південних рубежах оборони. За його словами, російські окупаційні війська у складі 1-го і 2-го армійських корпусів значно збільшили кількість обстрілів, "які ведуться із зухвалою зневагою до домовленостей по відведенню від лінії зіткнення важкого озброєння".

"Супротивник щодня використовує для ведення обстрілу заборонену мінськими угодами 152 мм і 122 мм артилерію, 120 мм міномети і РСЗО", - сказав секретар РНБО. Крім того, за його словами, значно зросла активність застосування професійно підготовлених диверсійно-розвідувальних груп.

Турчинов зазначив, що останнім часом зафіксоване створення супротивником спеціалізованих мобільних мінометних груп, "які спеціалізуються на ураженні військових і цивільних об'єктів і ведуть вогонь з урахуванням маршрутів пересування груп ОБСЄ".

Турчинов повідомив, що усі ці провокаційні дії призводять до зростання втрат серед особового складу сил АТО, а також до втрат серед цивільного населення і, за задумом кремлівського керівництва, мають на меті повністю зірвати досягнуті в Мінську домовленості. За його словами, окупаційні війська інтенсивно забезпечують себе зброєю, боєприпасами і паливом, створюються оперативні резерви.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...