Росія прагне війни: Військова істерія в Москві зараз сильніша, ніж у роки холодної війни, - Atlantic Council

Російський президент Путін у своїй першотравневій промові довго розповідав про нові просунуті стратегічні озброєння в РФ на різних рівнях готовності.

Ілюстрація:politeka.net

Рішення президента США Дональда Трампа вивести США з іранської ядерної угоди, можливо, посилить ризики нестабільності на Близькому Сході. Але при цьому Росія, швидше за все, буде розглядати цю нестабільність через призму того, що багато політиків і аналітики в Москві вважають за краще називати «прийдешньою глобальною конфронтацією зі Сполученими Штатами». Про це пише аналітик Аріель Коен в статті для Atlantic Council, повідомляють Патріоти України.

"Військова істерія в Москві зараз сильніше, ніж в роки холодної війни. Зрештою, велика частина 1970-х пройшла в атмосфері «розрядки» з кульмінацією у вигляді потрійного поцілунку Леоніда Брежнєва і Джиммі Картера у Відні", - зазначає він.

Експерт нагадав, що в квітні телеканал «Росія-24» закликав росіян готуватися до гіршого, аж до озвучування переліку запасів їжі для ядерних сховищ. Рекомендували рис - він зберігається до восьми років, вівсянку, консерви, оливкову олію і сухе молоко.

Згідно зі словами Марка Шнайдера, старшого аналітика Національного інституту публічної політики, Росія запланувала масштабну програму будівництва ядерних сховищ для населення. Вони також планують розвивати мережу бункерів командування.

«Веб-сайт націоналістів Pravda.ru,"внучка" сумнозвісної комуністичної газети "Правда", недавно опублікував матеріал з переліком "двадцяти ознак майбутньої війни між Заходом і Росією". Вони включали в себе військові навчання НАТО в Естонії і Латвії, що почалися 2 травня, розміщення американської бронетанкової бригади в Польщі і липневі військові навчання «Анаконда» - теж на польській території", - пише Коен.

Він також нагадав, що російський президент Володимир Путін у своїй першотравневій промові довго розповідав про нові просунуті стратегічні озброєння на різних рівнях готовності.

«Це і безперервна інформаційна кампанія про наближення ядерної війни (за участю екс-генерала ракетних військ стратегічного призначення Євгена Бужинського і генерал-майора у відставці Володимира Дворкіна) - схоже, не зовсім порожні погрози. Крім цього, російські експерти вказують на те, що система договорів між Москвою і Вашингтоном розпадається, так само як і система контрактів між елітами.

Поки Дума і спецслужби РФ полюють на тих, хто хоч якось контактує із Заходом, поки отримання віз стає все більш складним, поки в обох країнах закриваються консульства, все менше росіян і американців поділяють спільний бізнес, політичні або культурні справи. При тому, що конвенційні військові сили Росії явно слабкіші, ніж у США, шанси ядерної ескалації в разі прямого конфлікту РФ з США / НАТО високі. Росія симулювала обмежену ядерну атаку на Польщу у великих навчаннях «Захід» у вересні 2017-го. Саме такі заходи передбачає російська стратегія "ескалації заради деескалації"", - зазначає Коен.

Аналітик приходить до висновку, що якщо росіяни будуть програвати в конвенційній війні, в спробі примусити до переговорів вони використовують ядерну зброю.

"І така ескалація не обмежиться одним або двома ядерними вибухами, але може швидко вийти з-під контролю", - підкреслює він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...