Росіяни намагалися підірвати українців та спостерігачів ОБСЄ біля Попасної

Бойовики хотіли скомпрометувати Україну, звинувативши в мінування об'єктів інфраструктури.

Бойовики готували теракт. Фото: прес-центр АТО.

Українські військові попередили теракт бойовиків поблизу Попасної на Луганщині. Про це повідомляють у прес-центрі АТО, передають Патріоти України.

Бійці ЗСУ затримали автомобіль, який пересувався в "сірій зоні", де проводилося розмінування та відновлення ЛЕП. У штабі нагадали, що розмінування та відновлення інфраструктури проводиться за спільною згодою сторін під наглядом представників СЦКК та спостерігачів ОБСЄ.

"У день, коли було затримано автомобіль, роботи з відновлення ЛЕП проводиться не могли - не було відповідного запиту. Автівка пересувалася з боку території, окупованої проросійськими бандформуваннями. У машині була вибухівка, засоби підриву та протитанкова міна, підготовлена для встановлення таким чином, щоб її неможливо було знешкодити", - зазначають у штабі.

У прес-центрі запевняють, що збройний арсенал бойовики підготували для чергової провокації. Міну терористи планували встановити під опорою ЛЕП, на якій згодом мали б підірватися українські сапери та ремонтники або ж спостерігачі ОБСЄ. Таким чином бойовики хотіли скомпрометувати Україну, звинувативши в мінування об'єктів інфраструктури та зриві Мінських домовленостей.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...