Російський куратор глави корпусу "Азов-Крим" Краснова - досвідчений політичний провокатор, - СБУ

В 2008 році "комісар" російського прокремлівського руху "Наші" Голоскоков вже затримувався працівниками СБУ.

Костянтин Голоскоков. Фото: medportal.ru.

Передбачуваний куратор арештованого лідера громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова Костянтин Голоскоков є досвідченим російським політичним провокатором. Про особу людини, чий голос зафіксований під час моніторингу телефонних розмов Краснова, розповів на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі керівник апарату глави Служби безпеки України Олександр Ткачук, передає кореспондент видання Гордон. Новину передають Патріоти України.

За словами Ткачука, в 2008 році "комісар" російського прокремлівського руху "Наші" Голоскоков затримувався працівниками СБУ, і йому на певний період часу був заборонений в'їзд в Україну. "Весь цей час він займався організацією антиукраїнських пропагандистських заходів. З 2006 року він нам відомий як один з організаторів протестних акцій на Кримському півострові проти проведення спільних навчань України з військами НАТО. У 2007 і 2008 роках його затримували співробітники військової служби правопорядку, зокрема за спробу встановити російський прапор на військовому об'єкті України, а також за несанкціоноване проникнення на територію, де проводилися військові навчання", - повідомив речник СБУ.

Громадянин РФ Голоскоков брав участь в організації так званого референдуму в Південній Осетії в 2006 році, який, на думку Ткачука, дуже нагадував "фальсифікацію думки місцевого населення про необхідність відокремлення Криму від України" під час подій 2014 року. Крім того, за словами представника СБУ, Голоскоков замішаний в комп'ютерних атаках в Естонії в 2007 році. Він очолював групу спостерігачів від руху "Наші" на виборах в Косово в 2008 році. У 2009 році був спостерігачем на місцевих виборах в Іраку, де "фактично знову виконував роль політичного провокатора", додав Ткачук.

У 2011-2012 роках Голоскоков виступав як керівник моніторингової місії групи "Наші" в Сирії, його активну участь в житті країни публічно наголошував президент Башар Асад, розповів шеф апарату глави СБУ. Голоскокову заборонений в'їзд в 27 держав, у тому числі і США, уточнив Ткачук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...