"Самоделкины": У Миколаєві боєць ЗСУ і студент вдома робили вибухові пристрої на продаж (фото)

Вибухівку злочинці камуфлювали під мобільні телефони, флешки, побутові електроприлади. І збували їх за ціною від 2500 грн.

Вилучена вибухівка. Фото: Громадське радіо.

Офіцери військової прокуратури Південного регіону України спільно з оперативниками СБУ в Одеській області знешкодили небезпечний канал постачання вибухівки, передають Патріоти України з посиланням на Громадське радіо.

"Під час розслідування встановлено, що військовослужбовець-контрактник військової частини Сухопутних Військ ЗСУ в Миколаєві і цивільна особа (студент) організували в "домашніх" умовах виготовлення вибухових пристроїв. Вибухівку вони камуфлювали під мобільні телефони, флешки, побутові електроприлади. І збували їх за ціною від 2500 грн, — повідомили у військовій прокуратурі.

Потужностей однієї саморобної бомби вистачало, щоб убити людину. Під час процесуальних дій вилучено та інші докази злочинної діяльності. За клопотанням військової прокуратури, 26 червня місцевий суд у Миколаєві обрав обом зловмисникам запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Або заставу, відповідно понад 990 тис. грн. — для військового і 520 тис. грн. — для цивільного чоловіків. Раніше жителя Миколаївської обл. за виготовлення саморобних бомб засудили до 5 років в'язниці.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...