Самий нужденний? Екс-регіонал-перебіжчик та мільйонер отримав державну компенсацію на оренду житла

При цьому на найближчих родичів Руслана Сольвара давно оформлено понад десяток об'єктів елітної нерухомості.

Руслан Сольвар. Фото:w-n.com.uaЗа даними податкової декларації народного депутата Руслана Сольвара, опублікованій на сайті Верховної ради, у 2015 році він заробив 77 тис. грн. Щомісячний дохід народного обранця склав всього 6,5 тис. грн. Це - майже в 5 разів менше, ніж за підсумками 2014 року, коли Сольвар з сім'єю задекларували близько 380 тис. грн. Про це пишуть fakty.ictv.ua, інформують Патріоти України.

Цікаво, що у 2012 році народний депутат ще був мільйонером, отримавши 3 млн. грн доходів, але вже в наступному році його добробут різко впав - до 240 тис. грн. Згідно з декларацією за 2015 рік у Руслана Сольвара немає жодного квадратного метра нерухомості, і в минулому році він увійшов до списку народних депутатів, які отримали компенсацію на оренду житла.

При цьому на найближчих родичів оформлено понад десяток об'єктів елітної нерухомості. Його мама - Марія Володимирівна Сольвар - шкільна вчителька, яка володіє п'ятьма квартирами в столиці і двома котеджами в передмісті. Тільки одна квартира в ЖК «Да Вінчі» на вул. Олеся Гончара, площею 130 кв. м., коштує більше 400 тис. доларів.

Їй належать і елітні апартаменти над Печерськими пагорбами в ЖК «Тріумф» на вул. Звіринецькій. Вартість подібного житла, площею 201 кв.м., може перевищувати мільйон доларів. Мати народного депутата володіє і менш елітним, але далеко не дешевим житлом: трьома квартирами загальною площею понад 150 кв. м., двома офісами в будинках по вулиці Івана Кудрі 12 і 14, трьома гаражами на Кловському узвозі, і двома будинками, розташованими по сусідству в котеджному містечку «Лісове озеро» в селі Рожівка під Києвом.

На родичів екс-дружини Руслана Сольвар, з якою він розлучився восени 2015 року, оформлені кілька квартир в згаданих вище будинках на вулиці Івана Кудрі. Тут же базуються і всі компанії народного депутата - ТОВ «УКРЗЕРНОТРАНС-К», ТОВ «Метрудтранс» і ТОВ «Автокар-777». Сумарно в будинках на вулиці Івана Кудрі рідним нардепа належить 9 приміщень площею майже 500 кв.м. і оціночною вартістю до мільйона доларів.

Сам народний депутат їздить з особистим водієм на елітному мікроавтобусі «Шевроле Експрес», ціною понад 40 тис. доларів. Крім дорогого автомобіля в кишені депутата і не найдешевший мобільний телефон, вартістю понад 50 тис. грн.

Активісти громадського руху «СТОП-Корупція» нарахували у екс-регіонала-перебіжчика нелегального майна у розмірі 50 млн. доларів, і щорічний корупційних дохід в розмірі 2 млн доларів. За інформацією ЗМІ, дані розслідування зацікавили Національне антикорупційне бюро.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...