СБУ зірвала проплачений мітинг по створенню "Запорізької народної республіки"

На відміну від організаторів, учасники акції навіть не підозрювали, заради чого (окрім грошей) вони прийматимуть участь у мітинзі.

Сепаратистський мітинг у Запоріжжі. Фото: s1.unitserver.de.

Увечері в суботу, 12 грудня, запорізькі правоохоронці зірвали сепаратистський форум по створенню так званої "народної республіки" на території області. Сьогодні вранці СБУ санкціонувала обшуки в організаторів з'їзду, які сепаратистськи налаштовували запорожців. Про це повідомив український телеканал, в ефірі розповіли про подробиці обшуку, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

За підозрою в організації злочину проти держави було затримано чотирьох осіб на чолі з колишнім нардепом від Соцпартії Сергієм Кузьменком. За даними телеканалу, організатором з'їзду є об'єднання "Соціальне Запоріжжя". У СБУ підтвердили проведення обшуків у лідерів "СЗ", але коментувати подію не стали.

На участь у форумі були запрошені близько тисячі чоловік. За створення маси їм обіцяли 200 гривень, однак ні грошей, ні заходи "активісти" не побачили. Вони навіть не знали, що там будуть обговорювати створення "Запорізької народної республіки".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...