"Сепаратизму немає та бути не може!": Москаль прокоментував нинішню ситуацію на Закарпатті

Геннадій Москаль пояснив, що російська пропаганда обрала своєю мішенню Закарпаття через те, що в регіоні немає такої однорідності населення, як у Львівській чи Івано-Франківській областях.

Геннадій Москаль. Фото: Facenews.ua.

Питання про нібито існування на Закарпатті загрози сепаратизму штучно роздувається Кремлем в рамках інформаційної війни, не дивлячись на свою безпідставність. Про це в інтерв'ю Online.ua розповів Голова Закарпатської обласної госадмністраціі Геннадій Москаль, передають Патріоти України.

За його словами, приводів для занепокоєння немає. "Це розгорнула Російська Федерація цю діяльність і через якісь підставні сайти друкує всілякі дурниці. Тому що розуміє, що не може інакше розхитати ситуацію, тому що не має сил і має активний опір влади. Ось вони і намагаються розхитувати інформаційно, вкидаючи різні фейки", - підкреслив чиновник.

Москаль пояснив, що російська пропаганда обрала своєю мішенню Закарпаття через те, що в регіоні немає такої однорідності населення, як у Львівській, Івано-Франківській областях, де українці становлять 98,9%. "Тут є нібито, вони так вважають, їх опора, русинство. Була тут пара ідіотів. Один вже в Росії сидить, розписує всякі ці "сценарії". Одних тут судили, і вони вже притихли ... розхитувати, тому що багатонаціональне населення. Ну, і, друге - те, що невелика частина населення себе не визнає українцями, визнає себе русинами", - заявив він. "Ще раз конкретно заявляю: немає тут ніякого сепаратизму. І бути не може!" - запевнив Москаль.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...