Щоб "піндоси" не вкрали держтаємниці?: Російським чиновникам розроблять месенджер, аби вони не користувались Google

Месенджер із «оригінальною» назвою «Альо» обіцяють запустити вже до кінця поточного року, витративши на нього близько сорока трьох мільйонів рублів.

Російські чиновники зможуть користуватися тільки месенджером "Ростелекома". Фото: newmoscow24.ru.

Російський провайдер інтернет-зв’язку та кабельного телебачення «Ростелеком» повідомив про плани запустити власний месенджер. Про це Патріоти України повідомляють з посиланням на матеріали порталу Лента.ру.

Про подібне рішення розповів журналістам дванадцятого жовтня 2016 року очільник компанії Сергій Калугін. Так, ґрунтом для проектування і розробки месенджера будуть слугувати такі відомі сервіси обміну повідомленнями як WhatsApp, Viber, Skype і Telegram. Особливістю нового «винаходу», крім російського походження, стане прив’язка до номеру не мобільного, а міського телефону. Він даватиме можливість пересилати голосові повідомлення, про наповнення іншим функціоналом поки що не повідомлялось. Месенджер із «оригінальною» назвою «Альо» обіцяють запустити вже до кінця поточного року, витративши на нього близько сорока трьох мільйонів рублів.

Нагадаємо, як повідомлялось раніше, «Ростелеком» став членом експертної групи, яка займається розробкою месенджерів для державних органів - відповідно до вимог російського законодавства, чиновникам буде заборонено користування будь-якими сервісами, розробленими за кордоном, в тому числі електронною поштою Gmail та іншими сервісами від Google.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...