"Шкідливі випари": Стало відомо, чому у Брюсселі евакуювали штаб-квартиру ЄС

Мова йшла про технічні проблеми з вентиляцією на кухні будинку, де проходять засідання Євроради.

Будівля Євроради у Брюсселі. Ілюстрація:Українські Новини

Евакуацію будівлі, де в найближчі два дні пройде саміт глав держав і урядів країн ЄС, довелося провести в зв'язку з технічними проблемами з вентиляцією на кухні. Це вже другий випадок за тиждень. Про це пише DW, передають Патріоти України.

Напередодні саміту Євросоюзу в Брюсселі було знову повністю евакуйовано будівлю штаб-квартири ЄС. Як заявили в канцелярії Євроради в середу, 18 жовтня, причиною послужив викид шкідливих парів, що викликав хворобливий стан у безлічі співробітників. У канцелярії також повідомили, що пожежники з'ясовують причину інциденту, а медики надають допомогу постраждалим.

Виходячи із заяви, зазначає агентство AFP, мова знову йде про технічні проблеми з вентиляцією на кухні будинку, де проходять засідання Євроради.

У штаб-квартирі ЄС 19 і 20 жовтня пройде саміт Євросоюзу, на якому зберуться глави держав і урядів країн спільноти. Однак, як заявили в канцелярії Євроради, інцидент не вплине на проведення саміту. У разі необхідності для обслуговування європейських лідерів може бути використана кухня, яка розміщена в сусідній будівлі. "Рішення буде прийнято ввечері", - відзначили в канцелярії Євроради.

Як повідомлялося раніше, у понеділок, 16 жовтня, в результаті аналогічного викиду 20 осіб отримали хімічне отруєння. Багато скаржилися на нудоту і різь в очах. 9 осіб було госпіталізовано. Причиною, оголосили в Єврораді, стало змішання засобів для чищення на кухні, через що відбулося утворення "шкідливих випарів".

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...