Скрепи високодуховні: РПЦ закликала Держдуму заборонити аборти і дозволити бити дітей

За словами архімандрита Феофілакта, заборона батькам застосовувати фізичне покарання до дітей суперечить Святому Письму.

РПЦ виступає за тілесні покарання для дітей. Фото: ЖЖ.

РПЦ закликала депутатів російської Держдуми на законодавчому рівні заборонити аборти і дозволити батькам застосовувати фізичне покарання до дітей. Про це архімандрит Феофілакт заявив на засіданні міжфракційної робочої групи Держдуми по захисту християнських цінностей, повідомляє РБК. Новину передають Патріоти України.

«Аборт повинен бути визнаний вбивством. На цей закон все-таки треба звернути увагу, і він має бути прийнятий», - сказав він. За словами Феофілакта, заборона батькам застосовувати фізичне покарання до дітей суперечить Святому Письму. «Неприпустимо коли забороняється традиційне виховання в християнській родині, коли діти прирівнюються до батьків», - додав архімандрит. Він зазначив, що закон вимагає коригувань.

До робочої групи щодо захисту християнських цінностей входять 46 депутатів, а також громадські діячі та представники РПЦ. У листопаді минулого року патріарх Кирило заявив, що аборти треба заборонити і вилучити з системи обов'язкового медичного страхування. Експертна група уряду в грудні більшістю голосів відхилила цю ініціативу. На даний момент російський уряд займається проектом, за яким лікарі повинні будуть отримувати спеціальні ліцензії на проведення абортів, постанова вже схвалена Держдумою і має вступити в силу в грудні цього року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...