Стало відомо, яку справу ФСБ "шиє" Павлу Грибу

19-річному українцю інкримінують сприяння тероризму з підготовкою підриву бомби у сочинській школі.

Павло Гриб у російському суді. Фото:Главком

Стали відомі деякі подробиці незаконної кримінальної справи стосовно 19-річного українця Павла Гриба, майже два місяці тому заарештованого ФСБ на території Білорусі. Про це пише Коммерсант, передають Патріоти України.

Гриб, який утримується в СІЗО Краснодара, звинувачується в сприянні тероризму. За версією слідства, Павло нібито був пов'язаний з українськими націоналістами і запропонував знайомій дівчині з Сочі підірвати бомбу на лінійці в школі.

Термін слідства у справі Гриба продовжений до січня 2018 року, в зв'язку з чим представник слідства звернувся до суду з клопотанням про продовження арешту молодої людини до 4 січня 2018 року. Обгрунтовуючи своє клопотання, представник слідства пояснив, що Павло нібито є прихильником радикальних націоналістичних поглядів УНА-УНСО і звинувачується в тому, що схиляв свою знайому жительку Краснодарського краю зробити підрив саморобного вибухового пристрою на випускний лінійці в середній школі №26 міста Сочі, пише видання.

На думку слідства, звільнення Гриба з ізолятора недоцільно, бо юнак не має місця проживання в Росії, є прихильником радикальних поглядів, а його дії становлять велику суспільну небезпеку. Що стосується стану здоров'я обвинуваченого, то, на думку силовиків, у Павла Гриба немає важких захворювань, що перешкоджають його утриманню під вартою.

На засідання Жовтневого райсуду Краснодара по продовженню арешту не приїхали ні рідні 19-річного хлопця, ні представники консульства України. Як пише видання, батьки молодої людини визнали приїзд до Росії небезпечним.

Як відомо, 28 серпня член громадської ради Держприкордонслужби України Ігор Гриб заявив про зникнення свого 19-річного сина.

За його словами, 24 серпня Павло поїхав до білоруського Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Дівчина ж повинна була приїхати на зустріч з Росії.

Гриб-старший сказав, що Павло мав повернутися в той же день. Коли цього не сталося, батько поїхав на пошуки сина в Гомель. У Гомелі він з'ясував, що Павло знаходиться в розшуку за статтею 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), а ініціатором розшуку є ФСБ РФ по Краснодарському краю (Сочі).

7 вересня стало відомо, що Павло утримується в слідчому ізоляторі №5 в Краснодарі. 13 вересня суд у Краснодарі постановив заарештувати Павла до 17 жовтня.

15 вересня в МЗС повідомили, що Гриба перевели зі слідчого ізолятора в медустанову. 16 вересня з медичного закладу його знову перевели в слідчий ізолятор.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...