Стало відомо, скільки ГПУ виявила порушників-депутатів після перевірки їх е-декларацій

Відомство Луценка встигло перевірити декларації лише половини нардепів.

Ілюстрація:Korrespondent.net

Генеральна прокуратура перевірила декларації половини народних депутатів, стосовно 53-х з них матеріали перевірки направлено до Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це на брифінгу повідомила начальник Відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генпрокуратури Валентина Сеник, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

“Опрацьовано приблизно половину електронних декларацій народних депутатів. До НАЗК надіслано вже 53 матеріали на вжиття заходів відповідно до закону України про запобігання та протидії корупції. З них щодо несвоєчасного подання декларації — одна інформація. Неповне відображення даних у декларації — 28 інформацій, порушення обмежень щодо сумісництва — 11, порушення обмежень в частині отримання подарунків — 2 інформації”, - сказала вона.

Також Сеник додала, що всі ці 53 народних депутати можуть бути притягнуті до адміністративної, а не кримінальної відповідальності, оскільки різниця між задекларованим майном і фактично наявним, є меншою, ніж 250 мінімальних заробітних плат, а інші порушення, виявлені у деклараціях, також караються адміністративно.

Вона пояснила, що адміністративна відповідальність — це стягнення штрафу у розмірі від 850 до 1,7 тис. грн, а також конфіскація майна, а стосовно посадовців, які працюють не на виборних посадах, може бути застосовано відсторонення від таких посад терміном до одного року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...