Стоїть заводик-"пустушка", тут же закуповують покриття за €9, а потім його видають за продукцію заводу за €16,5 - журналіст про корупцію у ФФУ (відео)

Гроші, виділені з державного та місцевих бюджетів на футбольні поля в Україні, вже освоїли, але ще нічого не побудовано.

Ілюстрація:munitorata.gob.pe

Футбольні поля в Україні можна будувати не за гроші платників податків із державного бюджету, а за кошти УЄФА. Про це заявив головний редактор журналу "Футбол", колишній член виконкому Федерації футболу України (ФФУ) Артем Франков в авторській програмі Олесі Бацман, зазначають Патріоти України.

За його словами, з держбюджету України на будівництво майданчиків у 2017 році було виділено 270 млн грн.

"У 2017 році вже зайшло 270 мільйонів гривень, і ще 270 мільйонів – з місцевих бюджетів. І там, і там ідеться про наші з вами гроші, про народні гроші, які дістали у нас із кишені. На 2018 рік заплановано 370 [мільйонів із держбюджету] і 370 [мільйонів із місцевих бюджетів], у сумі – 740 мільйонів гривень. Тобто ми наближаємося до 1,5 мільярда гривень. Ці гроші витрачають щосили, величезну їх частину вже освоєно, але ще нічого не побудовано. У Києві вже висловлюють невдоволення... Питання ж у тому, що відбувається далі. Зайшли грошики, ця загадкова стовідсоткова передоплата, – а потім починаються тендери", – розповів Франков.

За його словами, вартість одного футбольного майданчика не має перевищувати 1,5 млн грн. "Тому що є закон: більше ніж 1,5 мільйона гривень – відкритий тендер. До цього порога можна проводити закритий. І раптом нікому не відома фірма "ФФУ Продакшн", яка нічого не побудувала, виграє за день 66 тендерів у Києві... І це тільки на травичці! Як вам сподобається така версія: стоїть заводик-пустушка, абсолютно спокійно тут же закуповують покриття за €9, а потім його видають за продукцію заводу за €16,5", – продовжив журналіст.

Слід нагадати, що Національне антикорупційне бюро України розслідує можливу корупцію під час будівництва футбольних полів зі штучним покриттям, яке закуповували за бюджетні гроші у заводу, побудованого Федерацією футболу України. За інформацією джерел "Української правди", у матеріалах розслідування фігурує президент ФФУ Андрій Павелко.

Джерело: 112 Україна

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...