"Ті, хто здаються такими чарівними і милими, змінюються на 100%": Невзоров поділився результатами власних спостережень за людьми

Журналіст не став заперечувати наявність емпатії та інших позитивних якостей у людей. Проте, він переконаний у тому, що "їх легко зносить перший же напад злоби чи похоті".
Олександр Невзоров. Фото: KudaGo.com.

У всі часи людина залишається "досить страшенною сволотою", "тонка позолота цивілізованості" якої легко стирається під час першої-ліпшої надзвичайної ситуації. Таку думку під час лекції "Герої нашого часу і як ними стати" в рамках конференції "Змінюй світ - DIGITALE" висловив російський публіцист Олександр Невзоров, передають Патріоти України.

"Людина все-таки досить страшенна сволота, і такою буде завжди. Із цим треба змиритися", - заявив він. Аргументуючи свою тезу, публіцист розповів про те, що "наш мозок, принаймні, його командна структура, утворилися за часів далекого палеоліту, коли виживати допомагали тільки злодійкуватість, злість, агресивність та хіть". За його словами, "ще й досі це все є домінуючим у нашому мозку. Ним досі керують ті структури, які утворилися першими".

Невзоров не став заперечувати наявність емпатії та інших позитивних якостей у людей. Проте, він переконаний у тому, що "їх легко зносить перший же напад злоби чи похоті", оскільки ці якості "свого часу не брали участі в процесі виживання".

На думку публіциста, люди - "досить небезпечні істоти", але вони не є небезпечними в ситуаціях, коли "немає особливих приводів і особливих можливостей конфліктувати", коли має місце "нормальне налагоджене життя" і "немає особливих приводів і особливих можливостей конфліктувати".

Проте, "пройшовши вісім воєн і спостерігаючи homo у всіх його проявах, я можу сказати, що ця дуже тонка позолота цивілізованості стирається дотиком одного пальця у якійсь надзвичайній ситуації або війні - і все. Всі ті люди, які здаються такими чарівними і милими, змінюються на 100%", - запевнив Невзоров.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...