Трампу дорого коштуватиме зняття санкцій з РФ - американський дипломат

Джон Гербст зазначив, якщо адміністрація Трампа буде пропонувати зняти санкції на умовах ядерного роззброєння РФ, то "зіткнеться з потужним опором критики, в тому числі, з боку власної політичної партії".

Джон Гербст. Фото:http://gordonua.com/

Заявлена Дональдом Трампом ініціатива про послаблення санкцій проти Росії в обмін на її ядерне роззброєння може не дійти до реалізації, оскільки здатна викликати політичні суперечки, навіть всередині його партії, члени якої ініціювали посилення тиску на Москву. Таку думку висловив в коментарі Укрінформу екс-посол США в Україні Джон Гербст, передають Патріоти України.

"Я думаю, президент (Трамп - ред.) буде мати можливість укласти угоду, яка включатиме ці елементи (послаблення санкцій в обмін на ядерне роззброєння - ред.), проте чи піде він на таку пропозицію, це окреме питання", - зазначив дипломат.

У зв'язку з цим він висловив здивування, що Трамп пропонує зняти санкції в якості "цукерочки" для угоди щодо ядерного роззброєння. "Росія більше зацікавлена в такій ядерній угоді, ніж Сполучені Штати. Наша економіка може підтримувати програми озброєнь, російська - ні", - констатував експерт.

Якщо адміністрація Трампа буде пропонувати зняти санкції на таких умовах, то "зіткнеться з потужним опором критики, в тому числі, з боку власної політичної партії", зазначив Гербст. У зв'язку з цим він нагадав про новий двопартійний законопроект, який передбачає додаткові покарання Росії через її втручання в президентські вибори.

У той же час, експерт нагадав, що і Джеймс Маттіс, номінований на пост глави Пентагону, і Рекс Тіллерсон, кандидатура якого висунута на посаду держсекретаря США, під час слухань висловилися на користь збереження санкцій проти РФ.

"Отже, Трамп, очевидно, може це зробити, але також ясно, що йому це дорого обійдеться, якщо він піде на такий крок", - зазначив Гербст.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...