Три дні на роздуми: Холодницький розповів, що робитиме з нардепом Поляковим, якщо той не одягне електронний браслет

Поки немає рішення апеляції, Максим Поляков повинен виконувати рішення суду.
Назар Холодницький. Фото: Главком.

Якщо нардеп від "Народного фронту" Максим Поляков не погодиться носити електронний браслет, прокуратура буде клопотати про стягнення застави в держбюджет України. Про це на брифінгу в Харкові 28 липня сказав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передають Патріоти України із посиланням на видання "ГОРДОН".

"Його не шукають. Пан Поляков періодично тегає мене у Facebook, сьогодні вранці показав, що він був у Черкасах. Учора він відмовився виконати ухвалу суду про обов'язок носити електронний браслет. Вони цю постанову оскаржили, але вона набуває чинності негайно, тому, поки немає рішення апеляції, він повинен виконати рішення суду... Якщо до понеділка (31 липня.Ред.) пан Поляков не виконає рішення суду, прокурори готують клопотання і будуть звертатися щодо стягнення застави в рахунок держави", – сказав Холодницький.

19 червня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро за підозрою в отриманні хабара затримали охоронця позафракційного нардепа Борислава Розенблата. За інформацією НАБУ, хабар передавали за вирішення питання щодо ліцензування видобування бурштину.

20 червня керівник САП Назар Холодницький заявив, що хабар у розмірі $200 тис. був призначений Розенблату і Полякову. 11 липня Верховна Рада зняла недоторканність із Полякова, але не дала згоди на затримання та арешт. 21 липня Солом'янський районний суд Києва призначив Полякову запобіжний захід у вигляді застави в розмірі понад 300 тис. грн і зобов'язання здати закордонний паспорт та носити електронний браслет стеження.

24 липня Поляков не з'явився в Головне управління поліції в Черкаській області для процедури надягання електронного браслета. У НАБУ заявили, що відкриють кримінальне провадження щодо Полякова у разі, якщо він не буде виконувати рішення суду про запобіжний захід.

26 липня представники нардепа оскаржили рішення суду про обрання запобіжного заходу. 27 липня в САП заявили, що Поляков відмовився надіти електронний браслет.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...