У Київській області вирубують ліси, місцеві мешканці планують захищати сторічні сосни силою (відео)

У місті Буча знову проблеми: замість дерев тут зводять величезні маєтки

Вирубка лісу в Бучі. Фото: www.rbc.ua

На очах відпочиваючих у місті Буча під Києвом на День Незалежності масово вирубали ліс. На місці десятків зрубаних дерев зводять маєтки. Про скандал на Київщині повідомляють Патріоти України з посиланням на "ТСН".

Тільки 24 серпня під пилку пішло майже 30 дерев. Більшість із них росли 50-100 років. Люди заявляють: будуть відстоювати ліс силою, бо звернення до міської влади та міліції не дають результату.

Величезні паркани з'являються на місці дерев. Люди пробували завадити, але кілька тижнів тому, поки вони були на роботі, паркан все ж таки звели.

"Олександр Васильович пам'ятає як ці дерева садив його батько. Події на День Незалежності, коли за парканом зрубали 30 сосен називає вбивством. Місцевий житель Олександр Сумцов ділиться: "Всі думали, що тут буде парк, лавочки, фонтанчики, ігрові майданчики". Не допоміг і виклик міліції. Приїхали, зафіксували, та спорудження маєтку триває.

За ліс, люди борються і ще з одного приводу - поруч завод із перероблення пластмаси. Саме дерева стримують проходження шкідливих парів звідти. Низка звернень, кілька десятків підписів, не викликали в місцевої влади жодної реакції - міський голова Бучі, як виявилося, взагалі не знає "що десь, щось рубають". Він порадив звернутися в містобудівну інспекцію. Там пояснили: ліс - це не ліс, а зелені насадження, які розділили між інвалідами", - йдеться у сюжеті каналу.

Власники, однак, не зважаючи на фізичний стан, активно продають ділянки: 5 тисяч доларів за сотку. "Все решта – д*рьмо, г*вно. Ось цю сосну – нах*р, цю теж нах*р, їй років 120. Три, чотири, п'ять років – нах*р!", - кажуть журналістам будівельники.

Поліція стверджує: справу порушено. Подання на прокуратуру, яке готують мешканці Бучі, - не потрібне, бо бездіяльності немає.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...