У київського судді виявили російське громадянство та купу інших цікавих подробиць у майні та біографії (фото)

Родина судді за останні 4 роки придбала майна на загальну суму понад 12 млн грн.

Суддя Ігор Федотов. Фото: 112 Україна.

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Ігор Федотов став фігурантом журналістського розслідування. Активістів зацікавила декларація судді, де витрати в кілька разів перевищують доходи, а також його біографія "з російським слідом". Розслідування щодо судді, який претендує на посаду у Верховному Суді, проводилося в рамках проекту PROSUD об’єднання "Автомайдан", передають Патріоти України.

Як зазначають автори розслідування, родина судді за останні 4 роки придбала майна на загальну суму понад 12 млн грн. Задекларований же дохід усіх членів сім’ї з 2011 року склав близько 2,9 млн грн. При цьому родина Федотова має досить великі заощадження. Суддя не надто довіряє українським банкам, в яких тримає лише 6232 грн та 653 долари. Натомість готівкою в усіх членів родини за 2016 рік задекларувано 71 500 доларів та 305 000 грн.

Окрім декларації, активістів дуже зацікавила сама біографія Федотова, колишнього російського кадрового військового. Він був громадянином РФ та до 2002 року там проживав. У 1999 році Президент РФ Борис Єльцин призначає його суддею військового суду в місті Білогірськ, Амурська область. Лише 13 серпня 2002 року Ігор Федотов залишає суддівську посаду у Росії та достроково звільняється у запас з військової служби в РФ.

У авторів розслідування виникло питання, коли суддя вийшов з громадянства Росії? У своїй анкеті кандидат вказує, що був громадянином Росії до 2001 року.

"Однак Федотов не міг бути військовим у Росії і при цьому не бути громадянином Росії. Отже, до 13 серпня 2002 року він однозначно мав це громадянство і у анкеті вказана невірна інформація. Громадянином України він став у 2001 році, тобто до закінчення служби у армії нашого ворога. А це означає, що на момент отримання громадянства України він мав громадянство Росії. За законодавством України він мав надати підтвердження виходу із громадянства іншої держави. Однак такого підтвердження у досьє ВККС немає. Тому цілком ймовірно, що він до сих пір є громадянином країни-агресора", - йдеться в публікації.

Активісти також зазначили, що у 2003 році Федотов був призначений до військового місцевого суду Черкаського гарнізону всупереч українському законодавству. Суддею міг стати громадянин України, який проживає в Україні не менш як десять років, але біографія судді показує, що станом на 2003 рік Федотов проживав в Україні максимум 1 рік.

Також активісти проаналізували майновий стан судді та його родини. У своїх деклараціях за 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 та 2016 роки чинний суддя вказав велику кількість рухомого та нерухомого майна.

Переїхавши у 2009 році до Києва, Федотов відразу ж отримав право на користування житловим приміщенням у гуртожитку від Київського квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони України. Цією квартирою, загальною площею 87,55 м?, суддя користується і досі. Право на користування квартирою Ігор Федотов отримав ще у 2009 році, однак почав її декларувати лише з 2014 року, що прямо порушує українське законодавство.

Незабаром суддя отримав у користування краще житло. У своїй декларації за 2016 рік Ігор Федотов зазначив право на користування будинком у елітному котеджному містечку у с. Гора, Бориспільського району. Будинок на 287,9 м? та 10 соток землі під ним належить 76-річній матері судді Федотовій Наталії Миколаївні. Сотка землі в цьому районі коштує близько 240 тис. грн. Виходить, що за всю ділянку Наталія Миколаївна заплатила 2,4 млн грн. Смішною видається і вказана суддею вартість будинку – 485 243 грн, адже вартість подібного будинку в цьому ж районі – близько 7 млн грн, йдеться в публикації.

Ми знайшли цей будинок та хочемо показати його вам:

Окрім будинку та землі під Києвом, матір судді володіє квартирою в Черкасах (вулиця Богдана Хмельницького). Саме за цією адресою зареєстрований ФОП на ім’я Федотової Наталії Миколаївни. Основним її видом діяльності є "Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування". Також Наталії Миколаївні належить садовий будинок з банею на 80 м? у с. Софіївка, що за 40 км від Черкас.

У декларації за 2015 рік Ігор Федотов також вказав право користування квартирою своєї дружини – Кувшиннікової Юлії Сергіївни. Квартира на 65 м? знаходилася за адресою м. Київ, вулиця Драгоманова. Її задекларована вартість – 290 375 грн. Але це не відповідає дійсності, оскільки відповідно до рішення суду, на підставі якого теща судді набула право власності на половину цієї квартири її вартість становить 1 328 137,29 грн. Втім, ця квартира була продана у 2016 році. Отримані за квартиру гроші суддя був зобов’язаний задекларувати як дохід дружини. Однак, у декларації за 2016 рік, дана інформація відсутня.

28-річна дружина судді займається бізнесом у Черкасах. Вона є власником 33,34 відсотків ТОВ "КЛАСІКБУДІНВЕСТ", основним видом діяльності якого є "Будівництво житлових і нежитлових будівель". Дане товариство працює з 2007 року, а дружина судді стала його співзасновником лише у 2016 році, тобто після того як стала членом сім’ї Федотова.

У власності членів суддівської родини перебуває також багато рухомого майна. Зокрема, сам суддя володіє Toyota Highlander 2011-го року, яку придбав у 2013 році. Ціна такого автомобіля – близько 28 тис. дол., але у декларації суддя не вказав його вартості.

Дружина судді користується NISSAN X-TRAIL 2014-го року. Вона придбала даний автомобіль у 2016 році за 757 700 грн.

У 26-річного сина судді – Федотова Владислава Ігоровича у власності перебуває KIA SPORTAGE 2013-року придбаний у 2016 році. Ціна такого автомобіля близько 18 тис. дол. Також син судді має право власності на мотоцикл BMW K1600GTL 2012-го року випуску, ціна якого близько 16 тис. дол., але вже за традицією вартість мотоцикла у декларації не зазначена.

У 26-річного сина судді – Федотова Владислава Ігоровича у власності перебуває KIA SPORTAGE 2013-року придбаний у 2016 році. Ціна такого автомобіля близько 18 тис. дол. Також син судді має право власності на мотоцикл BMW K1600GTL 2012-го року випуску, ціна якого близько 16 тис. дол., але вже за традицією вартість мотоцикла у декларації не зазначена.

Кандидат до нового Верховного суд також задекларував наручний годинник Ulysse Nardin. Однак через відсутність марки визначити його ціну не можливо. З сайтів продажу оригінальних годинників ми встановили, що мінімальна вартість швейцарських Ulysse Nardin – 6 тис. дол. Також Ігор В’ячеславович задекларував мисливський нарізний карабін Блазер R-8, ціна якого коливається в межах 50-100 тис. грн.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...