"У найближчі дні очікуються морози": Мережу обурило рішення одеської влади, яка оштрафувала волонтера за допомогу безхатченкам (фото, відео)

Волонтер раніше встановив для бездомних намет для обігріву.

Безхатченкам в Одесі тепер немає де загрітися. Фото:соцмережі

В Одесі адміністративна комісія Приморської райадміністрації оштрафувала волонтера Сергія Пехтєрєва за встановлення намету для безхатченків. Про це сам Пехтєрєв повідомив на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

"Міська казна поповниться на 1360 грн. - штраф, який необхідно мені виплатити за встановлення намету обігріву для бездомних людей.

Сьогодні на адміністративній комісії в Приморській райадміністрації розглянули питання про правопорушення при установці намету обігріву в Преображенському парку по ст. 152УКпАП. Аргументи комісії - псування зелених газонів (в грудні?), труднощі в їх відновленні навесні, незаконне зайняття земельної ділянки без належного дозволу органів влади. Звичайно перші два аргументи не враховували час року і що трава сама може рости - комісія просто процитувала перелік порушень ст 152 і трохи помилилася порою року, а останній аргумент дійсно є обґрунтуванням штрафу", - повідомив він.

При цьому Пехтєрєв зазначив, що в місті немає пункту обігріву для безхатченків. У той же час в наметі багато безхатченків можуть відігрітися і надалі уникнути ампутації кінцівок та інвалідності. В якійсь мірі цим економляться витрати міста на таку категорію громадян. За п'ять тижнів у наметі були виявлені 11 осіб з туберкульозом. Їх госпіталізація врятувала багатьох городян. До того ж 52 безхатькам з намету були куплені квитки додому, в інші міста, що певною мірою знизило кримінальність в місті.

Варто відзначити, що рішення адміністрації викликало обурення в мережі.

"Ситий голодного не розуміє", "Очікуються морози в Одесі в найближчі дні!! Без наметів знову інваліди з'являться!!!", "Як влуплять морози, вибачте, по саме не хочу, тоді адміністрація перша відрапортує до Києва, що пункти обігріву встановлені, ,,,, вже, а скільки грошей списано буде!???? ", - пишуть люди.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...